Till senaste kommentaren

Vilket golv passar bra till ett 20-talshus?

Vi har ett 20-talshus och jag undrar vad man kan tänka sig för golv? Det gäller övervåningen och två sovrum samt ett allrum (alltså inte vardagsrum). Kan man tänka sig stavparkett (och i så fall i vilket mönster) eller blir det helt fel? Vi vill gärna ha trä och ett relativt tåligt golv.

Kommentarer

 • Hej Linda!

  Stavparkett i fiskbensmönster är klassiskt för 20-talet, det skulle säkert bli superfint!
  Matilda
 • Tack för ditt svar! Jag trodde att stavparkett i fiskbensmönster främst lades i vardagsrum och att det kanske var ett annat typ av golv i sovrum etc men lades det överallt så blir ingen gladare än jag! När det gäller denna typ av parkett, lades den alltid med en fris? Finns det något annat trägolv som är tidstypiskt för 20-talet?
  Linda
 • Jag tror det var vanligt med linoleumgolv i sovrum etc. Det har det varit i vårt 20-talshus. Under mattan låg ett undergolv, alltså ett enkelt trägolv som egentligen inte var menat att synas. Vi har det framtaget, slipat och lackat i vårt sovrum. Ser rätt så trevligt ut. Har funderat på att byta golv i ett annat sovrum och tittat på nya massiva trägolv, bl.a. ett i ek med lite fasade kanter.
  Agneta

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.