Till senaste kommentaren

Utanpåliggande eller infällda strömbrytare i 20-talslägenhet?

Jag har en 20-talslägenhet med originalströmbrytare i garderoberna som är likadana som de utanpåliggande med vipp i svart bakelit. Jag skulle gärna vilja återställa strömbrytarna, men det finns några strömbrytare i lägenheten som kontrollerar två ljuskällor, och jag kan därför inte ha de med vipp genomgående i lägenheten. Vad rekommenderar ni i det fallet? Bladades strömbrytare med vred och vipp i lägenheterna, eller är det att föredra att gå från originalet och istället ha det enhetligt med utanpåliggande med vred/infällda med vipp?

Kommentarer

  • Hej Anna!
    Utanpåliggande eller infällda strömbrytare beror på vilken sorts el du har i din lägenhet. Om du inte tänker lägga om elen blir det bäst resultat att låta den bestämma vilka strömbrytare du väljer.
    Vad gäller att blanda olika typer av strömbrytare så har det ofta förekommit, inte minst för att el i sin ungdom var dyrt och man gärna sparade på ljuset. Ganska snart tillkom fler behov av ström och funktioner på strömställare och man lade då till efter behov och behag.
    Om vi tänker utifrån hur vi ser på enhetlighet idag skulle jag nog försöka hålla mig till antingen utanpåliggande eller infällda strömställare medan det märks mycket mindre om du skulle blanda olika funktioner på dessa.
    Lycka till med dina val och hoppas du blir nöjd med resultatet, tveka inte att återkomma om du har fler frågor!Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.