Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Silikatfärg till tvättstuga i källare?

Hej,
Fungerar det bra att måla en vägg i källaren där det ska stå ett badkar med silikatfärg. Det blir ingen dusch, men ändå lite stänk och vattenånga i rummet. Ytterväggen är omdränerad.

Hälsningar

Christina
Christina Südhoff Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Christina,
  Jag skulle främst sätta kakel på de ytor kring badkaret som är utsatt för vattenstänk, sedan går det bra att måla med silikatfärg runt kaklet. Silikatfärgerna är dock inte våtrumsklassade.
  Hedda
 • Hej!
  Vi har haft en vattenskada i ett betongtak (ca 30 cm tjockt). Det har avfuktats ca 6 månader, men det är ff för höga fukthalter för att måla med vanlig färg. Det handlar om kökstak, wc-tak och badrumstak. Taket är slipat där det varit blött. Min fråga är om man kan använda auro väggfärg 524 professionel till dessa tak och låta resten av fukten diffundera ut med tiden. Eller kan man använda er silikatfärg? Det är ju lite speciellt då det gäller wc och badrum ur våtrumssynpunkt, men kanske man kan måla med våtrumsfärg efter något år och en ny fuktmätning?
  Tack!
  Mvh Lena
  Lena Grönlund
 • Hej Lena,
  Hur fuktigt är det nu? Både Auros väggfärg och silikatfärgen ska målas på torrt underlag. Jag skulle råda dig att vänta till fukten har diffunderat. Färgerna kommer inte få en god vidhäftning om det är fuktigt.
  Hedda
 • Hej!

  Kan man måla med silikatfärg på klinkergolv?

  Hälsningar
  Jonna
  Jonna
 • Det går bra om klinkern är öppenporig och obehandlad. Silikatfärgen behöver ett rent mineraliskt underlag.
  Hedda
 • Hej! Vi har en tvättstuga på bottenvåningen som skulle behövas målas om. Det är glasfiberväv på 3 av väggarna och då är 2 av dem gips. På dem andra väggarna är det betongväggar och ingen väv på. Man ser också att putsen har släppt lite under väven på vissa väggar. Då till min fråga. Vad ska man använda för färg? Ska man köra VA eller funkar det att bara köra vanlig färg och spackel?
  Erik
 • Hej Erik!

  Silikatfärg eller Auros väggfärg 321/524/555 och spackel funkar båda två. Däremot vågar vi inte uttala oss om vad för åtgärder som behövs för väggarna där putsen släpper, utan att ha större kännedom om omständigheterna.

  MVH
  Tomas

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.