Till senaste kommentaren

Kan jag lägga Victorian Floor Tiles med vattenburen golvvärme?

Vet man om plattorna funkar med vattenburen golvvärme? Har någon testat?

Kommentarer

 • Hej Lilly.
  Plattorna funkar utan problem till alla sorters golvvärme. Vi har många kunder som lagt Victorian Tiles på såväl vattenburen som el-golvärme.
 • Kan jag lägga Victorian Floor Tiles i badrum/toalett?
  Stefan Klingberg
 • Hej Stefan,
  absolut, många av våra kunder väljer våra plattor i just badrum.
  Samina
 • Hej
  Kan man få ett provexemplar hemskickat?
  Mvh
  Hanna
  Hanna
 • Hej Hanna,
  ni har möjlighet att klicka hem ett kulörprov under varje artikel. Den har ett format på 53x53 mm och ger ett hum om just kulör och känsla.
  Samina
 • Hej,
  Tar tacksamt emot råd om lämplig klinkerplatta eller trä till golvet i duschutrymme i torpet. Och tar också gärna emot förslag på väggkakel kring dusch och handfat.

  Vi ska göra en liten påbyggnad med dusch, toa och tvättmaskin, bakpå vår torpstuga (röd med vita knutar). Utrymmet i badrummet blir ca 6-6,5 m
  (ca 2,3 m x 2,7 m).
  Vi kommer att ha golvvärme på den gjutna golvplattan och vill ha klinker eller trä på golvet i badrummet. Till badrummet går en dörr från köket med vitaktigt furugolv, och det kommer också att vara en grovingång med dörr ut på gräset från badrummet.

  Har funderat på York white/black eller w/grönt eller w/rött, och vanliga fyrkantiga vita kakelplattor vid dusch och handfat, men det kanske är någon annan klinker som passar bättre i torp?

  mvh Gunilla

  Gunilla
 • Hej!
  Våra viktorianska klinkerplattor går alldeles utmärkt att kombinera med golvvärme. Alla de mönster du nämner passar men jag skulle nog försöka hålla det enkelt för att det ska passa torpets ålder, kanske rutigt eller enfärgat. York är ett mönster som funnits sedan antiken men i lite finare miljöer. Det kan också vara bra att välja lite mörkare kulörer på klinkret av praktiska skäl, så syns inte fotsteg och smuts lika tydligt.
  När det gäller kakel till tvättstället funkar både fyrkantigt och rektangulärt. Kaklet kom ju ganska sent till torpvärlden och då var det kvadratiska mer vanligt, ofta med avrundade sidor och hörn i vitt eller brutet vitt (vintage white kallas det hos oss) I lite större hus var det rektangulära vanligt kring vedspisen. Om det finns kakelrester kvar kring spisen från äldre tider kan man alltid utgå från det.
  Malin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.