Till senaste kommentaren

Kan jag måla över limfärg på spännpapp?

I min lägenhet sitter spännpapp i taket som är målat med limfärg. Det ser ut att vara ett ganska tunt lager och det sitter bra. Ingen antydan till flagor.

Men det behöver fräschas till nu innan jag tapetserar med vita tapeter. Någon har torkat med blöt trasa där det  hängt en lampa vilket ju syns. Men usch säger jag bara för limfärg... Att måla med oljebaserat och annat som doftar starkt går nog inte med tanke på barn och djur hemma.
Taket är stort så jag är orolig för att inte hinna måla tillräckligt snabbt med lite magrare blandad limfärg.

Såpalösning läste jag kan vara vanskligt eftersom det kan spjälkas mellan färglagren.

Jag är nyfiken på Minimjölk men vågar inte riktigt... Har frågat på forum men ingen har testat den metoden. Jag menar eftersom det är spännpapp och jag inte vill att det ska bli vågigt eller hela taket svankar. Lägenheten är en hyresrätt så jag vill så klart inte förstöra något.

Det jag vill göra är att patentera utan stark doft och sedan måla med vanlig vattenlöslig takfärg. Kan jag få lite tips?

Emma Ö Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Emma,
    Limfärg kan upplevas som en svår färg att fräscha upp, förr var den dock en enkel och ekonomisk fördelaktig färg att måla innertak med.

    Skummjölksmetoden är mer lämpad för trä eller puts som underlag då spännpappen inte tål så mycket vatten. Om du inte vill måla med limfärg igen råder jag dig att ta ner limfärgen helt istället. Det kan du göra genom att stryka tapetklister i taket, ta en bit i taget då klistret inte får hinna torka. Skrapa efter en stund ner klistret och färgen med en spackel. Därefter kommer det finnas rester kvar både av tapetklister och limfärg som du försiktigt tvättar ner med en urkramad natursvamp. När all färg är nere kan du måla med t.ex. Auro tak och väggfärg 321.


    Hedda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.