Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Lutat furugolv?

Jag tror, (förra ägaren som la golvet) att jag har ett lutat furugolv. Golvet är generellt i bra skick men i köket har det dels blivit småmärken och så har fogen (nåtningen) släppt.
Det gör att smuts har samlats på vissa delar i gliporna.
Jag undrar hur man går tillväga för att fixa framförallt nåtningen som släpper mellan brädorna – måste man slipa om köket – och märkena?  
Tips och råd hur man tar hand om ett lutat golv, är det trasa doppat i vitpigmenterad såpa som gäller?

Kommentarer

  • Hej Marcus!
    Ett lutat golv bör inte lämnas utan en ytbehandling eftersom endast en behandling med lut lämnar golvet utsatt och känsligt för fläckar. Den påföljande behandlingen med olja eller såpa reagerar med det lutade  träet och fyller upp de porer som ligger öppna och skapar ett hårt och tåligt golv. Eftersom du skriver att golvet är i bra skick skulle jag tro att det även har en behandling med olja eller såpa bakom sig. Om du har möjlighet att ta reda på vilket alternativ som användes tidigare är det bara att fortsätta på samma vis, är golvet såpat kan du ha lite linsåpa i vattnet när du städar och golvet håller sig fint länge. Om  märkena sitter djupt i träet och du inte tror att du kan lära dig att  leva med dem, kan du slipa golvet med fint slippapper och efteråt  behandla med såpa eller olja igen. Här hittar du olja.
    Här hittar du såpa.
    Matilda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.