Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kemikalier i färgen?

Jag funderar på att måla nyuppsatt pärlspont i torpet med Auro istället för linoljefärg. Nu har jag läst att färgen trots allt innehåller kemikalier. Vad tycker ni?

Kommentarer

 • Hej Jenny!
  När du ska måla på pärlspont är det en snickerifärg du bör använda. Auros väggfärg är vattenbaserad och lämpar sig för mineraliska underlag som inte suger åt sig färgen på samma sätt som trä. En bra snickerifärg innehåller olja som hjälper träet att inte torka ut och gör att färger fäster och tål slitage. För din pärlspont rekommenderar jag att du fortsätter med linoljefärg. Kan det vara konserveringsmedel du tänker på när du skriver kemikalier? En vattenbaserad färg måste innehålla någon form av konserveringsmedel för att klara lagring, även en kortare tid. Dock ligger dessa ämnen långt under gränsvärdet i Auros väggfärg, de utger tillsammans 0,01%, såklart hade vi föredragit helt naturliga ämnen, men för att färgen ska godkännas enligt EU-regler är det dessa som finns att välja bland.
  Matilda
 • Hej!

  Om man har skåpsluckor i trä, som är täckmålade med en icke linoljefärg, kan man måla med Auro-färg ovanpå den gamla färgen då?

  Med vänlig hälsning,/Linus Karlsson
  Linus Karlsson
 • Hej Linus!
  Aurofärgen är en väggfärg och gör sig därför bäst på mineraliska material såsom gips och betong. Jag skulle rekommendera dig att på underlag av trä istället använda linoljefärg.
  Matilda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.