Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur ofta bör man luta och vitolja sina golv?

Vi har obehandlat furugolv i vårat hus. Hur ofta bör man luta av det och vitolja det?
Caroline Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Caroline!
  Lutar ett golv gör du en gång. Hur ofta du behöver olja beror lite på om det är ett golv som utsätts för hårt slitage, som en hall eller ett kök. Du kan ofta märka när golvet behöver oljas om för att spill och fläckar lättare sugs in i träet och blir svårare att torka bort.

  Matilda
 • hej,
  i vårt nybygge har vi behandlat golven med linoljesåpa, 1/2 liter i 7 liter vatten. Nu tycker vi att golvet gärna kunde ha en lite vitare nyans, efter 3 behandlingar med linoljesåpa undrar vi om det finns något ämne man kunde blanda i oljan för den planerade fjärde skurningen. eller finns det något annat "märke" (än Allbäcks) som så att säga gifter sig med det hittills använda .
  Nora Granberg
 • Hej Nora,
  Att såpskura sitt golv för att få ett ljust skurgolv tar sin tid, för varje såpskurning blir golvet både ljusare i sin ton och får en hårdare yta av den feta såpan. Vill du ha en vitare ton på golvet kan du med fördel skura golvet med vitpigmenterad såpa från Auro, det blir en fin ljus vit nyans. Behandla golvet regelbundet med denna såpa så bibehålls den ljusa tonen.
  Hedda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.