Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur målar jag för att inte få för tydliga penseldrag?

Har köpt ottosons linoljefärg som jag ska måla köksluckor med. Jag har provmålat en hylla, den blev lite ”randig”, antar att jag hade för mycket färg då penseldragen syns?
Hur gör jag för att få så släta luckor som möjligt? Finns det någon pensel som är särskilt bra som du kan rekommendera?

Kommentarer

 • Hej Sara!
  När man målar med linoljefärg blir kommer det att synas ränder och precis som du skriver ska man ha så lite färg det bara är möjligt på penseln för att få ett så tunt lager som möjligt. Då torkar färgen fortare och sluresultatet blir bättre. För att minska märkena efter panseldragen, gå över ytan med en torr moddlare för varje yta och jämna ut. Den är en bred och platt pensel som du hittar i vårt sortiment. För linoljefärg är det naturborstpenslar som gäller.
  Matilda
 • Följdfråga - hur är det med roller eller att sprutmåla med linolja för att undvika penseldrag?
  Olov Källgarn
 • Hej Olov!
  Rent teoretiskt kan man rolla eller sprutmåla linoljefärg, dock så tappar man effekten och resultatet av att arbeta in färgen i tunna lager med pensel med den metoden.
  Tomas
 • Jag använder Ottossons färger som jag anser är väldigt bra. Då jag vill ha en yta helt utan synliga penseldrag brukar jag tillsätt ca 10% kokt linolja till färgen den blir då mycket mera "medgörlig" och slutresultatet har hittills alltid blivit perfekt.
  Hans Carlsson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.