Till senaste kommentaren

Hallgolv som sugit åt sig för mycket vitolja?

Min man har för en vecka sedan lutat av och därefter vitoljat/polerat vårt hallgolv – ett fd ”undergolv”. Tidigare har vi flera andra vitoljade golv i huset som fungerat superbra och varit tåliga.

Min känsla när jag nu ser hallgolvet är att träet sugit åt sig så mycket att det inte blivit någon riktigt bra och motståndskraftig ”yta”, utan att smuts och skoavtryck på vissa ställen kommer att gå ner i träet.

Nu undrar jag om man kan gå på trät en ny omgång med vitolja, trots att det är polerat. Vi har knappt gått på golvet alls sedan det gjordes första gången, bara gått på en gångmatta.

Kommentarer

  • Hej Nicki!
    Olika golv suger olika mycket olja. Hur gjorde ni med de andra golven? Det är ju en bra idé att göra likadant på hallgolvet.
    Har träet sugit åt sig så mycket olja att det inte blivit nån motståndskraftig yta har ni nog påfört för lite olja. När man polerar ska man ha så mycket olja på ytan att man efterhand flyttar runt den till ytor som sugit in mycket olja. Är det för mycket olja kvar när man polerat ett tag torkar man av en del och fortsätter.
    Prova att skura golvet med en stark linsåpalösning (50/50 såpa och kallt vatten) för att se om ytan blir tåligare, olja annars in ytan en gång till!
    Matilda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.