Till senaste kommentaren

Kan fotlamphållaren kopplas till både inbyggd och utanpåliggande el?

Undrar om denna passar till utanpålligande el? Undrar också om den som är snedställd?

Kommentarer

 • Hej Solveig!
  Svaret på din fråga är ja. Fotlamphållaren passar både till infälld som utanpåliggande installation. För att använda den till utanpåliggande behöver du gröpa ur en bit där kabeln kan komma ut, då går du tillväga på följande sätt:

  På insidan av porslinssockeln har du markerade försänkningar i porslinet, på två olika ställen för den raka och ett ställe på den sneda, som gör att porslinet är tunnare där. Där knackar du med små men ganska bestämda knack med den spetsiga delen på en elhammare (en hammare med en spets på baksidan av huvudet) på utsidan av sockeln, alltså på den glaserade sidan. Då kommer det att flisa för flisa bildas en urfasning.

  Ha lite tålamod och knacka inte för hårt så att för stora flisor går av, då blir resultatet finast. Urfasningen behöver inte bli lika stor som försänkningen markerar på insidan, bara så stort att kabeln kan ta sig ut när fotlamphållaren sitter dikt an mot underlaget. Det är lite pyssligt men inte svårt, hör bara av dig om du undrar något mer. Lycka till!
 • Hej! Undrar om det på den sneda går att knacka bort för utanpåliggande både på ovansidan och sen på ena sidan för kabeln att komma in och ut?
  Filip
 • Hej Filip,
  den sneda varianten har endast en förtunning för att kunna dra en kabel.
  Samina
 • Tack för svar! Hur är det med den raka, går den att knacka bort på två ställen?


  Filip
 • Hej Filip,
  ja, på den raka fungerar det bra.
  Samina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.