Till senaste kommentaren

Hur monterar jag toalettstol och cistern?

Hej Byggfabriken! Jag är fullgång med montering av den här, men hittar inga hål på undersidan så att jag kan fästa cistern med stolen?

Kommentarer

 • Hej Erika!
  Cisternen levereras omonterad med två hål i på undersidan, ett utloppshål och ett för spolaren. För att cisternen ska monteras på stolen behöver du använda medföljande metallplatta ”bracket” (se monteranv. 2 under ”Flush Valve Installation”) vilken bultarna ska monteras genom. Dessa går att skruva till ordentligt utan att det påverkar porslinet.
  För optimal montering av toalettstolen så underlättar det om cisternen lutar mot väggen. Silikon placeras mellan cistern och vägg för att minimera gungning av toalettstol, gungningen kan i annat fall upplevas som att cisternen sitter löst.
 • Toaletten kommer hamna ca 1,5 från vägg. Är det riskabelt? Vad kan hända mer än obehaglig gungning? Ni skriver att Optimal montering är mot vägg.
  Lars
 • Hej Lars,
  vi förespråkar kontakt mellan cistern och vägg just för att undvika att stolen vobblar. Det finns olika skolor och kanske en annan säger att 1,5 cm är optimalt för en golvstående toalett då det är lättare att hålla rent bakom cisternen.
  Samina
 • Hej!
  Behöver jag skruva fast den i golvet, eller räcker det att skruva fast den i väggen? Jag vill ogärna bryta fuktspärren och borra igenom klinkerplattorna.
  Joakim
 • Hej Joakim!
  Tack för ditt mejl. Det räcker med att skruva fast den i väggen och resten kan ni limma med silikon.

  Lycka till!
  Samina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.