Bevara golvet så vitt som möjligt?

Jag använde inte de produkter ni nämner i artikeln i Renoveringshjälpen utan från Woca. Måste erkänna att jag inte är helt nöjd med resultatet och ångrar att jag inte läst er artikel innan jag köpt in material.

Om jag vill bevara finnishen så vit som möjligt eller till och med bättra på med ännu mera vitt pigment. Hur ska jag då fortsättningsvis underhålla golvet? Finns det vitpigmenterad linsåpa exempelvis?

Eller är det enda rätta att olja om med vitolja (mitt problem var att trots användande av polermaskin så ville inte pigmentet arbeta sig ner i golvet, oljan mättade golvet men pigmentet satte sig knappt alls).

Kommentarer

  • Hej Mikael,
    Jag vet inte alls vad oljan du använde har för innehåll/egenskaper, men det är möjligt att den innehåller petrokemiska oljor, t.ex paraffin. Man kan omöjligt säga hur det kommer att fungera med inträngingen om man använder enbart naturliga oljor på det.
    Vill man ha ett vitare golv brukar vi rekommendera att tillsätta lite vit linoljefärg (vegetabilisk) i vår golvolja, men jag kan inte säga hur det kommer att funka i din olja. Det bästa hade nog varit att slipa av ytan lite lätt och olja in med mer vitpigmenterad olja.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.