Till senaste kommentaren

Jag behandlade två furugolv och fick olika resultat, vad kan det bero på?

Jag lutade och vitoljade vårt nylagda furugolv i sovrummet efter de instruktioner jag hittade under renoveringshjälpen med bra resultat. Jag slipade inte innan men det blev lent och mjukt. Gjorde på samma sätt med hallgolvet med exakt samma förutsättningar (nylagt, ej slipat) dock blev resultatet strävt! Lystern blev jättefin men jag vet inte vad som är fel. På båda golv gjorde jag allt för hand.

Kommentarer

 • Hej Alice!
  Eftersom trä är ett levande material kan det ibland skilja sig lite åt i resultat. Jag skulle tro att det kan vara så att fibrerna har rest sig när träet var blött och gör att det känns strävt. Prova att slipa ner dessa genom att polera golvet med en vit scotch brite.
 • Nötta ytor vid dörröppning.
  Går det att komplettera/justera delar av mitt lutade och oljade furugolv som ”tappat” behaldlingen vid dörröppning där man alltid går?
  Hur gör jag - måste hela golvet slipas om??
 • Hej Anitha!
  Det beror lite på vilken behandling du vill använda.
  Har du använt en vitpigmenterad produkt skulle jag avråda dig från att göra det eftersom det lätt blir dubbelt på de angränsande ytorna och du då får ett vitare resultat just där och i största allmänhet ett flammigt resultat. Då är det ett bättre alternativ att olja om hela golvet.

  Använder du opigmenterad olja skulle det kunna fungera något bättre men prova på en liten yta först så att du ser att det blir ett resultat du är nöjd med.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.