Till senaste kommentaren

Behandla ett obehandlat golv utan att slipa?

Jag har ett obehandlat furugolv som den tidigare ägaren av mitt hus har lagt in. Jag gissar att golvet har legat ca 4 år och är i ganska gott skick. Dock har det gulnat lite och framför allt så kan man se att det legat en matta på golvet då det är ljusare där, några småfläckar finns det med. Golvet är väldigt lent och jämt. Min fråga är om jag måste slipa det innan jag lutar och vitoljar det? Eller jämnar luten ut skillnaderna i nyans? Eller är det så att det finns en annan anledningen till slipningen? Vidare undrar jag om det går att luta och olja golvet utan att ha en polermaskin, Golvet ligger i en inredd vind så det är lite bökigt att både få dit en polermaskin men också att gå runt med den. Det ca 18-20m2 och snedtak.
Andreas Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Andreas!
    Jag skulle inte räkna med att luten jämnar ut färgen. Färgskillnaden beror på att golvet under mattan inte har exponerats lika mycket för ljus och luft.
    Vill du ha bort färgskillnaden får du slipa, men eftersom golvet är lent och jämnt räcker det med en lätt finsliping, med handhållen maskin eller för hand, med ca 120 korn papper eller finare.
    Det går att polera ut oljan med en vit skurkloss, se till att gno in oljan ordenligt bara, och torka av överflödet efterhand.
    Matilda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.