Till senaste kommentaren

Kan jag måla med Auro väggfärg i källare?

Vi har en yttervägg i källaren som behöver andas. Har vi något där inne som är emot märker man efter en tid att det blir fuktigt just här. Nu har vi tagit ner tapeterna som finns på väggen (betong) och spacklat slätt. Är Auro väggfärg ett alternativ att måla här då?

Kommentarer

 • Hej Magnus!

  Det går bra att måla med Auro väggfärg 321 i källare eftersom den har ungefär samma ph-värde som kalkfärg. Ett annat alternativ är också att måla med vår silikatfärg från Alabaster som lämpar sig väldigt bra på puts, betong och tegel både utomhus och inomhus.
 • Vilken av dessa är bäst och varför? Är det skillnad i pris?

  Jag skal måla två rum i källaren (betong, bygd 1955) så det är både ytter- och innerväggar. Totalt ca 70 kvm vägg.

  En del är målat sen tidigare, men vet ej med vad. I tillägg kommer tak som också är målat sen tidigare. Är det viktig att veta vilken färg som är använt förut?
 • Hej Siri!
  Vilken färg som är bäst beror lite på vad du har för förutsättningar i källaren. Är det en torr och uppvärmd källare med inomhusklimat kan du måla med Väggfärg 321. Är det däremot lite fuktigt och kallt är det bättre att du målar med Silikatfärg som är mer basisk och därför hämmar eventuell mögelpåväxt. Den är dock lite dyrare än 321. Eftersom du inte vet vad väggen är målad med för färg tidigare bör du börja med bara en vägg eller del av vägg så att du kan säkra att det blir det resultat du önskar.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.